Malauradament, en el context actual a nivell mundial ia Espanya, l'ús excessiu de les noves tecnologies ha esdevingut un tema de preocupació creixent tant per a joves com per a adults.
Les notícies recents als mitjans de comunicació han destacat l'omnipresència de dispositius digitals i la creixent dependència de plataformes en línia, generant debats sobre els seus impactes a la salut mental, les relacions interpersonals i el benestar en general.
Els nens i joves, en particular, es veuen submergits en un entorn digital des d'edats primerenques, amb un accés sense precedents a dispositius mòbils, xarxes socials i videojocs. Això ha portat a discussions sobre l'excés de temps davant de les pantalles i ha provocat preocupacions sobre el desenvolupament cognitiu, l'addicció, el sedentarisme i la pèrdua d'habilitats socials en aquesta generació.
Paral·lelament, els adults no estan exempts d'aquesta realitat. El teletreball, accelerat per la pandèmia, ha intensificat lús de tecnologies digitals per dur a terme activitats laborals i personals. Aquest augment en la connectivitat ha suscitat debats sobre els límits difusos entre la vida laboral i el personal, així com sobre l'impacte en la salut física i emocional dels treballadors.
Aquest debat continu destaca la necessitat urgent de trobar un equilibri saludable en l‟ús de la tecnologia per preservar la salut mental, promoure relacions significatives i fomentar un estil de vida més equilibrat.